Öröm é bódottááá...

 2012.11.09. 12:38

orom.jpg...Csoda történt, bizony, hogy csoda! Mint említettem, kiruccantunk tegnap este. A kezembe került készülődés közben egy nadrágom, amibe 2 héttel ezelőtt úgy sikerült belepréselnem magam, hogy alig jött le rólam, és kb. 8-10 (!) cm hiányzott ahhoz, hogy be tudjam gombolni... Na, tegnap este én abban a nadrágban mentem vacsizni :)))))))))))))))

Vagy 20x elmondtam Fecónak az autóban, míg odaértünk, hogy beleférekagatyámbaaaaaaaaa :D szegény... Mind a hússzor velem örült, annyira szeretem <3

Ezen felbuzdulva ügyesen vacsiztam, gombalevest ettem, nagyon fini volt. A 11 órai hazaérkezésünk természetesen keresztül húzta a tornánkat, csak belezuhantunk az ágyba, és megállapítottuk, hogy öregszünk, nem bírjuk már az éjszakázást ;) Ma este rékázom, az biztos! Úgy érzem, egyre jobban megy: már nem a 6. percben érzem úgy, hogy megdöglök, és leszakad csípőm, hanem mondjuk csak a 9.-ben, de nem keseredem el, szépen lassan kialakul! Sokkal fittebb vagyok, simább a bőröm, jobb a kedvem, csupa pozitív érzés.

Tegnap voltam a háziorvosnál a csuklómmal: pukli nőtt rá 1,5 hónapja, és fáj, meg nő. Abban állapodtunk meg, hogy megerőltethettem, fáslizni kell, meg kímélni, szóval még ki kell találnom valamit a súlyzós edzésekre, megpróbálom majd jó szoros fáslival, meg nagy adag Fastum géllel.

Mai kaják:

Reggeli: tönkölykenyérből 1 db szendvics

Tízórai: 2 db tönkölyös pogi

Ebéd: Norbis milánói sertésborda

Vacsi: ???

Holnap reggel utazunk Anyáékhoz, szerintem a hétvégén így nem jelentkezem. Előreláthatólag hétfőn beszámolok!

Nem vesztem el :D

 2012.11.08. 14:03

A paksi hétvége megtette a hatását, bár igyekeztem ügyesen enni, nem mindig sikerült, péntek este rékáztam csak, a többi napon csak kb negyed órát mozogtam a gumiszalaggal, combra és felsőtestre, egy kicsit csillapítottam ezzel a lelkifurkát :D

Mióta visszarendeződtünk a rendes kerékvágásba, minden este 2x20 perc RR volt, azaz a héten még nem volt pihenőnapom, de ma lehet, hogy kimarad a torna, mert vacsizni megyünk barátokkal, és minimum 10 óra lesz, mire hazaérünk. Fecó is csinálja hétfő óta a gerinctornát, 3 hétig kell neki minden nap, utána pedig heti 2-3szor.

Nem vagyok hajlandó mérlegre állni!!!! Miután megjöttünk Paksról mérlegeltem magam (másnap reggel), és minden visszajönni látszott, amit a hét elején ledolgoztam, szóval NEM! Nem szeretném, ha elvenné a kedvem. El tudná még akkor is, ha a ruháimon érzem a változást, de a mérleg mást mutatna. Az optika közvetlen szomszédja egy pékség. Egész nap dől az illat, főleg reggel csap meg, mikor belépek, és hát eddig gyakori vendég voltam náluk. Na, nem mindennapos, de többször mentem egy héten. Közel 2 hete nem voltam, mivel otthonról hozom az egészséges reggelim, meg nincs napközbeni nasi sem. Most viszont nem hoztam kaját, és ott vettem rozsos zsemlét, és megjegyezte a "szomszédasszony", hogy fogytam (majd' kiugrottam a bőrömből). Szóval lehet, hogy van már valami változás?? :D

Ha már a kajáknál tartunk: a reggelim minden nap rozsos vagy tönkölyös szendvics volt, a tízóraim szintén. Ebédre Norbitól rendeltem a héten: hétfőn rakott brokkoli, kedden rakott karfiol volt, tegnap pedig csirkemell csíkok négysajtmártásban Update spagettivel, ma Update gyros lesz. A vacsimat mindig torna előtt eszem kb fél órával, hogy ne utána legyek farkaséhes. Sült húst, update tejfölös tésztát, tejet, sajtot, ilyesmiket eszegettem, szigorúan kenyér és cukor nélkül mindent! Igyekszem a vacsik mennyiségét is korlátozni, tényleg inkább többször, de kevesebbet eszem, és bírható a dolog.

Szombaton reggel megyünk anyáékhoz, megígérte, hogy odafigyel a főzésnél. :)

Mára ennyi, majd jövök!

Hosszú hétvége 1. nap

 2012.11.01. 13:08

Megjöttünk tegnap este, 8-ra sikerült érkezni. Az úton fél túrót ettem meg egy Jogobella light-ot. Itthon Terézanya borsólevest csinált, nagyon fini volt. Tegnap mozgás nem volt, tehát több szabadnap a héten remélem nem lesz. A mai reggelinél is még ügyi voltam: tönkölykenyeret ettem főtt tojással, osztrák szalámival, és 100%-os almalé volt. Na, ebédnél kezdődtek a bajok: krumpligombóc leves volt, inkább csak levét ettem, majd jött a paprikás-hagymás krumpligombóc tejföllel. Abból is nagyon igyekeztem keveset, de azzal is sikerült elrontani a pocóm. Most fáj és mozog és morog, nagyon idióta vagyok.1 hete nem ettem semmi nehéz/zsíros/fűszeres kaját, persze, hogy furi a rendszernek. Most hason fekve pihegek s gépelek. 3 körül megyünk ki a temetőbe, utána ha hazajöttünk, SÜTŐTÖKÖT fogok sütni, mindenféleképpen. Hoztunk egy nagyot meg az otthoni maradékot, ez lesz a vacsi. Semmi mást nem vagyok hajlandó enni!!!!! Amíg sül a tök, addig rékázni fogok. 2x20 perc és ma megcsinálom a meditációt. Felköltözöm az emeletre, ott senki nem zavar. :D Hoztunk gumiszalagot, súlyzót meg majd csinálok PET palackból. Most megyek, és rápihenek erre az ebédre. Holnap jövök (talán)

Új szerelem: FLABéLOS <3

 2012.10.31. 12:39

gyertyák.jpgJó kis migrén a mai program. Azaz melegfront van, legalábbis gondolom, mert akkor szokott lenni, tehát nem lesz hideg a hétvégén :)

A tegnapi edzőterem hipiszupi volt: 20 percet nyomultunk az elliptikuson, majd bringáztunk 30 percet. Fecó 10 percig lépcsőzött én pedig 10 percet FLABéLOS-oztam. Ódákat zengnek róla, google a barátod, ha kíváncsi vagy rá. Azt mondják, hogy 10 perc flabizás 45-50 perces edzőtermi edzésnek fele meg. Rá kell állni, és különböző intenzitással ráz/billegtet 10 percig, először olyan lötyögős mi-értelme-ennek, aztán beindul. Állítólagosan az ízületeket és szívet nem terheli meg. Ezentúl is be fogom iktatni az utolsó 10 percre :)

A vacsinkról annyit, hogy megint nem lett belőle tök... Későn értünk haza, viszont vittünk egy forró grillcsirkét. Apa is nálunk volt, most jött kontrollra a Szemklinikára, így övé lett a csirkemell, mi annyira nem szeretjük. Én a 2 szárnyát és az egyik kiscombot ettem meg 2-3 szelet camembert-rel, Fecó meg Apa krumplisalival ették.

Ma reggelire Ceres Slimmm kenyérből csináltam 2 szendvicset, a szokásos vaj-sajtkabátos-trapisajt kombinációval (hálég elfogyott a sajtkabátos ma reggel, már kezdtem unni). Az ebédem sajttal sütött rakott karfiol lesz (Norbi). A vacsiról még gőzöm sincsen. Majd amivel Pakson vár minket Terézanya. Kérdezte, mit ennénk, mondtam, hogy ismét odafigyelősen eszem, azt ígérte kitalál valamit. Viszont 6 körül indulunk csak, úgyhogy muszáj lesz enni valamit, ne 8-kor zabáljak már be.

A hosszúhétvégén végig Pakson leszünk, viszem Rékát, remélem 1x-2x sikerül tornáznom, meg tartani magam a kajával. A tököt viszem, az tuti, ha nem sikerül megsütni a hétvégén sem, akkor legalább a csirkék változatosabban fognak étkezni :))) Szombaton hivatalosak vagyunk a Mamához marhapörire, majd ügyes leszek (remélem) :D Jövő hétvégén meg Anyáékhoz megyünk haza, ott meg Márton napi össznépi kajálás lesz, mindent libából csinálnak ilyenkor, mi is megyünk teljes létszámban (4 fő), ott is nagyon kell majd vigyázni!

Nem tudom, hogy hétvégén hogyan fogok írni ide, de igyekszem. Ha nem jön össze, akkor max hétfőn beszámolok részletesen :)

Kellemes pihit mindenkinek, és emlékezzünk meg hétvégén egy szál gyertyával azokról, akik már nem lehetnek velünk!

Hideg, hát megjöttél?

 2012.10.30. 11:38

rinocerosz_402765_23861.jpgÚj csizma felavatva, eljött az ideje! Eddig jól működik, csupa bunda belül, melegíti a babapiskótáimat :)

A tegnapi vacsi módosult: nem kívántam a sütőtököt, sem a tökös sütit, így sali lett. 1 cs. eisberg jégsaláta, egy camembert, 1 natúr görög joghurt és néhány szem földimogyi. Úgy benyomtuk, hogy csak na! Fecó szerint kecskekaja volt, de ő is falta. Sütőtök mára halasztva, aztán ki tudja?!

Tegnap csináltam 2x20 perc RR-t: csípő-popsi és has blokk volt. Meg kb. 2 perc meditáció, mert Fecó leverte a hangfalat a változatosság kedvéért. Az a gond, hogy ilyenkor nem tudok félrevonulni, mert a DVD lejátszó és a számítógép is a nappaliban van, a netbookba meg nemtom beletuszkolni a DVD-t, így egy légtérbe nyomulunk esténként. Na, majd egyszer csak sikerül! Ma este viszont irány a Teamfitnesssss :) Megyünk kardiózni, senki és semmi nem tarthat vissza. Már nem a Pólus fitnessbe "járunk", mert az nagyon drága, hanem a Csillagvárban lévő Teamfittnessbe, ami azon túl, hogy jóval olcsóbb, 1000x jobban felszerelt, nincs tele majmokkal, mert a Pólusban olyan érzésem volt, hogy a csajok ott tartanak bemutatót a legújabb pink Nike termékekből, a fiúk és a hatalmas indiánok meg az izmaikat sétáltatják. Itt meg mindenki csinálja a maga kis dolgát, a szabályokat is jobban betartják, sokkal jobb a légkör.

Reggel vacakul keltem. Fecó ébresztett, azzal, hogy úgy készülődött, mint egy rinocérosz csorda, és akkor már én is kivackoltam magam (normál esetben ő 30-40 perccel előbb kel, mint én). De mikor megláttam, hogy süt a nap, meg jó hideg van (én nagyon szeretem), egyből jobb lett minden.

A reggelim ma is PurPur kenyér volt vajjal, sajtkabátos szalámival és trapisajttal. Ebédre csirkecombot fogok enni görög salátával, de már most azon agyalok, hogy éhes leszek utána nem sokkal, és edzés előtt kellene még enni valamit. Majd kitalálok valamit. Vacsira meg ugye a tök. Ja, ígértem a tökös süti receptjét. Egyik kolléganőmtől kaptam, de én már Update-esítve írom: 1 kisebb nyers sütőtököt megpucolunk, apró 1-2 cm-es kockákra vágjuk. Fél bögre búzalisztet összekeverünk fél bögre Master Mixszel és beledobjuk a keverékbe a tökkockákat. Összerázzuk, kiszedjük a tököt a lisztből és áttesszük egy kivajazott hőálló tálba. A visszamaradt liszthez teszünk 5 dkg Nyírédest, 2 dl sovány tejet, 1 dl olajat, vanília aromát, összekeverjük és a tökkockákra öntjük. 180 °C-on kb. 1 óra alatt készre sütjük. Nagyon finom édesség, és nem bűnözünk vele!! :)

Reloaded...

 2012.10.29. 12:32

fuszeres-sult-tok-1.jpg... mármint én, elszántsággal. Túl vagyunk az esküvőn, és a vele járó szervezkedésen, intézkedésen. Lassan lenyugi van. Lassan. Eredmény? Közelít a nullához, arról a pár kg-ról beszámolni sem érdemes, főleg azért, mert visszajöttek szépen lassan. Majdnem az összes. Fecó ügyi volt. Ő 10 kg-t dobott le, és tartja a súlyát. 2 napja, hogy igazán rákapcsoltam, ismét. Most nem sürget semmi. Kis célt tűztem ki: -6 kg Karácsonyig. Ha ez megvan, jöhet egy újabb.

Alexandrát lecseréltem Rubint Rékára (RR). Rájöttem, hogy Alexandra RR-hoz képest nyugdíjas tornát csinált. 2 napja alig mozgok, viszont jobban érzem magam a bőrömben.A legújabb DVD-jén van meditáció is, ami nekem még tök új, meg nem is tudom végigcsinálni, 7-9 perc sikerült eddig, de jó érzés. Kivéve ha Fecó beledumál, meg ott lépked a 46-os lábával az arcom mellett :))) 2x20 perc tornákat csináltam eddig.

A mozgásra visszatérve: a RR tornák nagyon tetszenek, ezt kombinálni fogom kardióedzésekkel. Úgy tervezem, hogy heti 2x kardiózunk Fecóval, a többi napon én Rékézom, heti 1 max 2 pihinapot adok magamnak. Fecó gerinctornát fog csinálni hamarosan.

Nem tudom, milyen gyakran fogok írni ide, nem ígérek semmit, mert azt be is kell tartani.......

Ja, le szoktam írni a kajáimat, ugye?

Reggeli: 2 szelet PurPur kenyér vajjal, sajtkabátos szalámival, trapisajttal

Ebéd: Camembert sajtos sali

Vacsi: Sütőtök + sütőtökös süti (receptet majd írom, nagyon finiii)

...pause...

 2012.05.11. 22:30

pause.jpgA BLOG 2012. 05. 31-IG ÁLLAMVIZSGA MIATT SZÜNETEL!

:o)

 2012.04.25. 10:47

tanvi.jpgHétvégéig valószínűleg nem leszek túl aktív, mert most egy még fontosabb feladatra koncentrálok: ma vizsga, holnap és holnapután pedig szigorlat :////.

Tök jól kajáltunk, én itthon tornáztam tegnap, Fecó passzívon volt :), de magától megy össze a hasa, tök jó!

Tegnap este sütöttünk (ill. Fecó) egy rakás csirkét, meg pároltunk lila káposztát, hogy ezeken az izgis napokon ne kelljen a főzéssel bajlódni. Mostanában valahogy úgy alakult, hogy nem én vagyok a konyhatündér, jobb lesz lassan visszacserélni a szerepeket, mielőtt valamelyikünk megunja (az persze nem én lennék). Hétvégén majd virítok valami jót :) 4 nap, mihez is kezdünk :D 1 napot kirándulásra szánunk, az tuti, a többi államvizsgára készülős undormány lesz mindkettőnk részéről.

Tegnapi kaják:

Reggeli: teljes kiőrlésű magvas szendvics (a szokásos: margarin, sajt, retek sonka) :)

Ebéd: Norbis U1 Hortobágyi húsos palacsinta

Uzsi: 1 db light Jogobella joghurt

Vacsi: párolt kápi, sült csirke

Mai kaják

Reggeli: 1/2 cs. bio zabkeksz

Ebéd: sült csirke, párolt lilakáposzta

Vacsi: u.a.

Ha előbb nem, akkor hétvégén jövök :D

Horváth Ilona után szabadon :))

 2012.04.22. 18:05

tünci.jpgKorán (8:00) keltünk ma. Fecó be volt zsongva, hogy Update pizzát csinál, neki is állt még reggeli előtt. Itt jegyezném meg, hogy nagyon jól sikerült :D Én is alkottam: ebéd után édesség-ehetnékem lett, és nekiálltam kotyvasztani, a végeredmény a "zabfin" lett, ami egy muffinformában sült, liszt felhasználása nélkül készült zabkorpás süti lett :) A medvehagymából végül nem leves lett, hanem krém, amit majd szendvicsre, Abonettre lehet tenni. Edzőterem ma kimarad, de ha befejeztem a blogírást, indulok Alexandrázni, még nem tudom melyik program lesz, majd utólag referálok. Jöjjenek a receptek, képekkel:

Update pizza:

upizza.jpg

Hozzávalók: 120 g Update Master Mix, 120g Update liszt, 60 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 200 g Nagyi titka búzafinomliszt, 1 dl tej, 1 db kocka élesztő, 1 tk cukor, 1 tk só. A liszteket összekeverjük, az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, és hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót, és a tésztát összedolgozzuk egy kelesztőtálban. 4 részre osztjuk (4 db pizzánk lesz jó vékony tésztával, vagy 2 db vastagabb tésztával) Meleg helyen fél órát kelni hagyjuk, kinyújtjuk, tetszés szerinti feltétekkel megpakoljuk, 20 perc alatt 200 °C-on megsütjük. Mi fokhagymás tejfölös alappal csináltuk, és amit találtunk, mindent rápakoltunk: csirkemellsonka, a tegnapi csirkegyros maradék, sajt, kukorica, gomba. A kukorica miatt U2-s lett a hami, de nem is csaltunk :)

Zabfin:       

zabfin.jpg

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, 2 tojás, 3 tk Nyírédes, kb 15 dkg zabkorpa (amennyitől nokedli-állagú lesz!), 1/2 cs. sütőpor. A hozzávalókat összekeverjük, 15 percig állni hagyjuk. Én szilikon muffin-formákba töltöttem, de csak 2/3-ig, és négyesével sütöttem a mikróban (!) 2 percig. Isteni finom lett, és extra laktató süti. Szerintem lehet variálni kókusszal, kakaóporral, gyümivel, fahéjjal, stb.

Medvehagymakrém:

macihagyma2.jpg

Hozzávalók: 2 csokor friss medvehagyma, 70-100 g hántolt napraforgó ledarálva, 1 mk só, kicsi bors, paradicsomos fűszersó, 0,6 dl olívaolaj. A medvehagymást megmossuk, lecsepegtetjük, konyhai ollóval nagyobb darabokra vagdossuk. A napraforgó magot ledaráljuk. A hozzávalókat egy arra alkalmas magas falú edényben botmixerrel összekutyuljuk, míg krémes állagú nem lesz. Ezután már mehet is a hűtőbe. Egy hétig biztosan eláll, csak vigyázzunk, hogy mindig tiszta késsel/kanállal nyúljunk bele. A medvehagyma íze amúgy olyan fokhagymás-snidlinges, erős, jellegzetes, és nagyon fini, bátran próbáljátok ki. Ajánlatos utána Orbitot is alkalmazni ;) "Kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért." (Wikipedia)

Mára ennyi, holnap jelentkezem, megyek tornázni az esőillatban :)

Jin&Jang

 2012.04.21. 22:13

jingjang_n_595413_78938.jpgNem tudom azt az érzést leírni, ami ma kerített hatalmába, de a lényeg: minden OKÉÉ :) Szeretem Fecót mindenkinél jobban, jó volt ma dolgozni, szuper volt az edzés, a vacsi amit Fecó csinált fantasztikusan jól sikerült, egy szó mint száz, azt hiszem ez az az érzés, amikor valaki jól érzi magát a bőrében, és olyan jó lenne inden nap ezt érezni. Miért ne lehetne?!

Na, ömlengésből és érzelgősségből mára ennyi, jöjjenek a kemény tények :)

Reggeli: 4 magvas barna kenyér sonkával, vajjal és retekkel

Tízórai: 1 cs. Abonett snack (hagymás-tejfölös) Tami! Összesen 23 g volt a csomag, 78 kcal, és a zsírtartalam 88%-kal csökkentett (mielőtt letolsz, hogy bűnöztem :)) szeri)

Ebéd: a tegnapi maradék sajttal töltött csirkemell spenóttal

Vacsi: csirkegyros sült csiperkével, eper

Edzés: 15 perc lépcsőzés, 10 perc kézibicikli, 10 perc hagyományos bicaj, 3 x 10 evezés, meg még 2 gépnél tanyáztam, amiknek nemtom a nevét, de a combomat erősítettem velük 2 x 15 ismétléssel :)

Holnap szintén lesz edzés, Fecó U1 pizzát szeretne csinálni, enyém lesz a tejszínes medvehagyma krémleves elkészítése. (Fecó hozott 2 csomag friss medvehagymát a piacról.) Ha jól sikerülnek az újítások, akkor megosztom a recepteket Veletek :)

Szép estét :)

Péntek... :)

 2012.04.21. 08:44

ződarc.jpgReggelire még indulás előtt tejbezabot csináltam, de most nem zabpehelyből, hanem zabkorpából, és ugyanolyan ízű lett, mint a tejbegríz, vagy még egy kicsit finomabb. A munkaidő hamar eltelt a Pólusban, jó sokat beszél az utódom, pörögtek az órák :)

5 körül megjött értem Fecó és mentünk a bőrgyógyászatra. 3 féle kencét felírt a dr.nő, aki mellesleg tök laza, aranyos, meg laborba is kell mennem, és utána kezdünk el nyomozni, hogy hol van a gond bennem. A találgatások elkerülése végett: hullik a hajam, hámlik a fülem és a talpamon futószemölcsök jöttek ki :(((((. És most azt vizsgálják, hogy hormonális-e probléma, vagy szimplán legyengült az immunrendszerem. Utálom, hogy 26 évesen már "elromlok". Fecó azt szokta mondani, hogy ha még garis vagyok, visszavisz és kicserél, de szerintem már nem, 5 éven túl vagyunk :)

Ebédre naaaaaagyon fincsit ettem, Gyros-teraszos sajttal töltött csirkemell volt görög salátával. Meg sem tudtam enni, olyan sok volt a hús, úgyhogy ma csak köretet kell hozzá szereznem, mert még a fele megvan.

A vacsora nagyon meglepő volt...Hazafelé beszaladtunk a Sparba, és sajtot felvágottat, fűszereket, kenyeret stbstb vettünk. Nagyon-nagyon kívántam este a kenyeret (4 magvas barna kenyeret vettünk), de ellenálltam, nem csábultam el!!! Így vacsit a többi hozzávalóból kellett megoldani: sajtot tettünk a sonkaszeletre, feltekertük és gyakorlatilag ez volt a vacsi retekkel. Minimális kcal, 0 ch, sok fehérje, szóval jól csináltuk (szerintem), és elég is volt, nem lett este 10-kor falásrohamunk.

A szombatról majd este, vagy holnap reggel számolok be. Pénteken nem volt mozgás, de ma este irány az edzőterem :)))

Egy nagyon sikeres nap

 2012.04.18. 19:06

répa.jpgMéghozzá azért, mert ma jól mentek a dolgok az optikában. Sok vásárló, vizsgálatok, minden csordogált a saját medrében. Ezt szeretem nagyon. Szerencsére ma és tegnap nem voltak éhségrohamok. Eddig ugyan nem írtam, de elő-előfordult, hogy 2 étkezés között majd' meghaltam egy falat egészségtelen valamiért, persze ellenálltam, de igen nehéz volt. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a cigiről voltam leszokóban tavaly. Most még filmezünk Fecóval (természetesen tudok kétfelé figyelni), de ha vége, akkor indulunk az edzőterembe egy órácskára. Múlt héten egyáltalán nem mentünk, így jött ki a lépés.

Írom a kajákat:

Reggeli: 1/2 magvas oregánós buci margarinnal, sonkával, sajttal, 1 banán

Tízórai: Rostos Activia

Ebéd: Norbis Bácskai rizses hús barnarizsből

Vacsi: tejbezab, sárgarépa joghurtos-kapros dippel (Fecónak is nagyonnagyon ízlett!)

Receptek:

Tejbezab: 3 dl tejet felforralunk, 6 db édesítőbogyeszt feloldunk benne, 1 dl tejjel elkeverünk 1 ek. vaníliapudingot, és hozzáöntjük a forró tejhez. 7 ek. zabpelyhet beleteszünk, 2-3 percig főzzük lassú tűzön, majd 10 percig még fedő alatt tartjuk, míg megdagadnak a pelyhek. (Nagyon fincsi lett)

Joghurtos-kapros dip: 1 nagy pohár natúr joghurt, 1 tömlős sajt, 1/2 cs. kapor, só, bors, kevés mustár. Összekutyuljuk, kicsit állni hagyjuk, és már lehet is mártogatni a répát, retket, ubit, ki-mit szeret :)

Holnap jövök :)

Óz, a csodák csodája

 2012.04.17. 19:02

nyugbosz.jpg<------------------ Ma így éreztem magam, mert egy ilyen vevőm volt délelőtt. Brrrrrr. Álltam a sarat,de a néni (85 é) kereste rajtam a fogást rendesen. Megdőlt az a teóriám, hogy az idős nénik csak cukik lehetnek. Ezt leszámítva jól telt az idő, Fecó bejött értem, hazafelé együtt vásároltunk be a vacsihoz. Írom is, hogy miket ettem.

Reggeli: 1/2 magvas oregánós teljes kiőrlésű buci sajttal, chillis sonkával és margarinnal

Tízórai: Nescafé 3in1

Ebéd: Norbis Húsos-gombás rakott tészta

Vacsi: Párolt pulykamell Eisberg salátakeverékkel, kaliforniai paprikával

Mocorgás: BA 200% lesz 8-tól, míg a Bariközt el nem kezdődik.

Most nekiállok tejbezab receptet keresni, azt szeretnék csinálni, már sokaktól hallottam jókat róla.

I'm a heroooo

 2012.04.16. 21:24

klprop.jpgIgen, ezt is túléltem, megcsináltam: olyan optometrista lesz belőlem, akinek volt már a szemén kemény kontaktlencse (azért valljuk be, ez alap, ha pl. egy páciensnek mesélek róla, jó ha van saját tapasztalatom). Majdnem behiszti lett belőle, de bekerült, na meg lekerült aztán a kis szörnyeteg a szememről. Igazából talán senkinek nem kívánom az érzést, de a lényeg, hogy teljesítettem a gyakorlatot :) (a fotón a bal oldali a lágy kontaktlencse, a jobb pedig a kemény)

Azért jó, hogy ha az ember lánya a Semmelweis Egyetemen tanul, mert a büfé tele van egészséges kajákkal. Írom is, hogy miket ettem ma:

Reggeli: 1 szendvics teljes kiőrlésű zsemléből, vajjal, sajttal és friss salátával

Ebéd: Roston sült pulykamell salátával és joghurtöntettel.

Vacsi: Sonkával töltött csirkemell vitaminsalátával. (sajna volt rajta majonéz /coleslaw sali-szerű volt/) A Lurdy Házban vacsiztunk, mert randink volt az DJ-vel, aki a lakodalmunkon fog nyomulni, ma írtuk alá a szerződést :))))))))) Szóval ebből azt akartam kihozni, hogy messze a legjobb választás volt ez a vacsi, mert a többi étterem gyorskajálda volt, és a hamburger meg a pizza nem barát ;)

Mozgás ma csak annyi volt, hogy egész nap talpaltam. Reggel 9-kor indultam, és este 9-re értünk haza. Holnp talán edzőterem Fecóval, majd meglátjuk :)) És holnaptól vissza a dolgos hétköznapokba :)

Ha hazaértem, jelentkezem!

reloaded...

 2012.04.15. 19:27

bolt.jpgItt vagyok, most már tényleg. Berendezkedtem az új munkahelyemen (ld. a képen), kezd minden a helyére kerülni az üzletben és bennem is :) Még egyelőre furcsa, de nagyon tetszik. Már magamtól kelek 7 előtt, még szombaton is. És szabad az összes hétvége :)) Eddig nem volt igazán időm semmire, szokni kell még az új helyzetet. Ma viszont végre megcsináltam egy BA 200%-ot, és annyira jól esett, rájöttem, hogy hiányzott a mozgás. Az elmúlt héten ügyesen ettünk Fecóval, mindketten 1 kg-t fogytunk (minden eredménynek örülünk). Amit még nem tudtok, jelentkeztem Nonó fogyiversenyébe. Akit érdekel, katt ide. Hetente kell elküldeni a súlyt és havonta a centiket is. 3 hónapig tart, a az első nemtomhány helyezett nyereményt is kap, de nekem bőven elég, ha csak magammal leszek elégedett (na jó, ha nyernék, nem utasítanám vissza természetesen).

Írom a mai kajákat

Reggeli: rántotta gombával, egészen vézna szelet kenyérrel

Tízórai: U1 tejbegríz

Ebéd: húsleves saját készítésű májgombóccal, tejszínes gombás hal barna rizzsel, kelbimbóval.

Vacsi: sült hús párolt zöldséggel

Azon törpölök, hogy el kellene kezdenem kcal-t számolni, mert az OK, hogy Norbi kódjai szerint eszem, de a mennyiség se mindegy. A jövő héten keresek majd egy jó kalóriatáblázatot, kiokoskodom, hogy mennyi kcal-t szabad/kell ennem, és akkor indul az újabb buli.

Úristenkém, soha ne hízzatok el, mert ez nagyon nagy harc, mire megtalálod, hogy a löttyedt testednek mi kell, hogy ne legyen löttyedt.

Holnap jelentkezem gyakorlat után.

Nem vesztem el...

 2012.04.06. 18:08

nyuff.jpg... megvagyok, jövő héttől aktívan írom a blogot, zűrös hét áll mögöttem, nem volt időm és erőm. Evéssel és mozgással ügyes voltam (szerintem), kedden kiderül a mérésnél. Hétfőn jövök :) Kellemes Húsvéti ünnepet!

Öröm és boldogsááááááág

 2012.03.29. 21:19

change_ahead.jpgÖsszességében jó nap volt a mai, ezt-azt leszámítva. Ez-az: 9 órás fejgörcs, nem kifejezetten migrén, de olyan odab.szós, már bocs, de ez a legjobb szó rá, a szemeim is bevörösödtek, kóvályogtam, az agyam tele gyógyszerrel, brrrrr. Reggel korán indultunk Annyal a Honvéd kh-ba, onnan rohanás dolgozni, és 2-3 óra körül már egész használhatóvá váltam. És akkor jött egy hír: 4,5 év után búcsút intek a Pólus Centernek, de egy fikarcnyit sem fog hiányozni.

Mivel ez fogyiblog, nem pedig életrajz, jöjjenek a mai kajik:

Reggeli #1: csirkemájas szendvics a kórház büféjéből (fehér zsemi)

Reggeli #2: sajtos roló (nemkellettvolna)

Ebéd: sokmagvas teljes kiőrlésű kenyér körözöttel (3 szelet toast)

Vacsi: sokmagvas teljes kiőrlésű kenyér sonkával, retekkel, újhagymával, házi sajttal (nemnemnemkellettvolna)

Edzés: KIZÁRT, örülök, hogy élek.

A holnap szabadnap, de rettentő sűrű lesz, este írok, ha marad energiám.

Jó éjt :D

Lady Gaga szülinapja

 2012.03.28. 16:07

gig.jpgMa 26 éves Lady Gaga. Szupi. Igazából a címet a legnehezebb kitalálni, így meggugliztam a mai dátumot, és ezzel az új infóval gazdagodtam. Meg ti is. A napokban nem jelentkeztem, sok volt a tenni való. Szuper volt a hétvége Pakson, nem volt jó visszajönni, tök büdös a város (Bp.).

Kajálásilag olyan langyos állott víz-érzetem van: figyeltem is meg nem, érdekelt is, meg nem is (olyan platty minden). Fecó anyukája a konyhában mindig maxra kibontakozik, és annyi finom kaját csinál, hogy szinte lehetetlen nem bűnözni. Fecónak nem is sikerült, de legalább elrontotta a hasát, így megszenvedte a nagy zabbantást. Én a köreteket becsületesen lecseréltem  borsóra, kelbimbóra, reggelinél tönkölyzsemlét ettem, nem simát, úgyhogy a körülményekhez képest elégedett vagyok magammal, bár nagyobb összegben mernék fogadni, hogy egy grammot sem fogytam az elmúlt egy hétben.A mozgásról gondoskodott a meszeléssel együtt járó állandó pakolás, lépcsőzés, szöszmötölés.

A héten kimaradnak a mérések, így jövő kedden számolok be  2 hét eredményéről. Jobb így szerintem, most megint jól belehúzok, és lesz látszatja. Ma este torna itthon: BA 200% alakformálás (nagyonnagyon rám fér).

Ma sütöttem muffint, U1-es lett :) Íme a recept: 20 dkg Update lisztkeverék, 20 dkg olvasztott vaj, 5 dkg Nyírédes, 2 tojás, 2/3 cs. sütőpor, 1 ek. kakaópor, formákba öntöttem, mindegyik közepébe nyomtam egy szem málnát, és 20 perc alatt sültek meg 180°C-on. (saját recept, most próbáltam először, és nagyon tutter lett)

A mai kaják:

Reggeli: 1 kifli (fehér) paprikás szalámival, margarinnal

Ebéd: tojásos rántottleves

Uzsi: 2 db U1 muffin

Vacsi: párolt zöldség, virsli lesz, ha minden jól megy

Mára ennyi, holnap majd csak este jelentkezem munka után.

Hullafáradt...

 2012.03.24. 17:31

hullala.jpgHú, hol is kezdjem... Mondjuk az elején :) 6:20-kor szólt az ébresztőm, gyors öltözés, fogmosás és egy natúr Activia Pille után indultam "futni". Nem dicsekedhetek, nagyon nem. Indulástól számítva 25 perc után itthon voltam. Ennek is felét inkább gyalogoltam. A tüdőm majd leszakadt. Nem ám a lábam, hanem a tüdőm és a torkom. Eszméletlen, meg kell tanulni tisztességesen levegőt venni. De nem adom fel, holnap folytatom :) Azt gondoltam, hogy nehezebb lesz, mint a futópadon, de hogy ennyire?! Majd szépen fokozatosan. Fürdés-hajmosás után turi, majd vásárlás (LBN gondoltam rád, de nem volt semmi extra) és haza. Itthon újra edzés: nappali kipakol, Fecó öccse meszel, wááááá, sövény-nyírás, és hol van még a nap vége? Azt gondoltam, ma még belefér egy BA 200%, de KIZÁRT!!!!

Reggeli, 1 natúr Activia Pille, 1 tönkölyzsemle, retek, vaj, sonka, sajt, kakaó (édesítővel)

Ebéd: Khm-khm grízes tészta... (ez van, mit csináljak, tök nagy a felfordulás... örültünk, hogy egyszerre le tudtunk ülni kajálni, hát ha még én nekiálltam volna párolgatni...)

Vacsi: a tegnapi maradék kelbimbós cucc

Este szülinapozás állítólag, nem vagyok ma (sem) partyarc....

Ja, egy órával kevesebbet alszunk, ne felejtsetek el óraátállítani!!

Puszmusz

szivi.jpgJelentem, visszataláltam a fittiterembe és nagyon szupi volt. Mivel mindenki nagyon kíváncsi rá, hogy mit csináltam, leírom ;) : 18 perc (2,8 km) elliptikus tréner, 13 perc gyaloglás hegyimenetben 6 km/h sebességgel, és 23 perc bicaj (7 km, 160 kcal). Hazamenetel után fürcsi, és indultunk Paksra. Épp, hogy elértük a buszt, 3 perccel az indulás előtt értünk ki (huhh). Napi kajik:

Reggeli: Cserpes ribizlis joghurt, tea

Ebéd: kimaradt, elutaztuk

Uzsi: meggyes Activia, U1 túrórudi

Vacsi: párolt kelbimbó virslivel, reszelt sajttal, némi tejföllel és 1/4 mandarin desszertnek :)

Ma ügyes voltam szerintem :) Holnap kemény lesz. Reggel elmegyek futni. Én. Futni. Még sosem voltam az edzőtermen kívül. Hoztam a cardiocipőm, meg egyéb felszereléseimet, és reggel megyek. Nem is akármikor, hanem kb 6:30 körül. 8-ra Fecó nagynénjénél kell lennem, mert megyünk túúúrni (ruhát), imádok vele turizni (nem mintha mással próbáltam volna), szóval mozgalmas nap elé nézek. Megyek is szunnyadni :)

Jó éjt :D

A víz világnapja :)

 2012.03.22. 11:33

vótör.jpgMa van a víz világnapja. Nekem arról fog szólni, hogy megpróbálok ma 2,5 l-t inni, hátha sikerül :))

Tegnap este nem volt lelki erőm írni, kifulladtam. Egyedül dolgoztam, és mindenki megtalált a kínjával, reklamációkat kezeltem és ez mindig leszívja az energiámat.

Tegnapi kajik: Reggeli: 1 szelet teljes kiőrlésű toast 2 szelet párizsi, margarin, zsurlótea. Ebéd: tésztasali (tészta, natúr joghurt, kukorica, virslikarikák). Vacsi: 2 szelet U1 cipó, szardíniakrémmel. Edzés: BA Nyerj időt! (utána fehérjeturmix).

A mai nap kísértetiesen hasonlít a tegnapira, ma is egyedül dolgozom (brrrrr) és a reggelim 1 szelet teljes kiőrlésű toast volt szardíniakrémmel (házi, Apa csinálta). Ebéd: a tegnapi tésztasali, uzsira hoztam egy rostos Activiat, a vacsi jó eséllyel U1 cipó lesz ismét. Ma estére BA 200% alakformálást szeretnék beiktatni. Holnap reggel pedig edzőterem (remélem, még odatalálok), és délután pedig irány Paaaks, 1000 éve nem voltam :/

spongebob.jpgKedd van. Mit tudunk a keddről? Mérős nap. Nem akartam homokba dugni a fejem, ezért mértem súlyt is és centiket is. A súly maradt, a centik elszálltak. A haskörfogatot leszámítva mindenhova visszakúszott 1 cm. Mindenhova! Kész vagyok. Igazából nincs okom meglepődni, mert mivel se nem mozogtam, se a kajára nem figyeltem úgy igazán 7 napig, várható volt. Csak én azt gondoltam, hogy inkább stagnálok, mint visszaszedek, de ha ez van, mit csináljak? Folytatni kell szépen az edzéseket, és az odafigyelős evészetet. Már beteg sem vagyok és a szakdolgozat is leadva, most április közepéig nyugtom van, 04. 26-án lesz szigorlat, addig kőkeményen megszabadulok 5 kg-tól. Istibizi! Leírtam, tehát tartani kell és punktum, különben hogyan számolok el az olvasók felé?!?!

Írom a mai kajikat. Még csak a reggelin vagyok túl, de a terv a következő:

Reggeli: 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, sajt, felvágott, 1 rostos Activia, 1 pohár víz

Ebéd: Gyros-teraszos  gyros husi görög salátával (A legjobb gyros a világon!)

Uzsonna: Pomelo

Vacsi: Párolt zöldség

Mocorgás: BA 200% Alakformálás

Este 8 körül jönnek Anyék, mindketten orvoshoz mászkálnak a héten kontroll vizsgálatokra. Lesz társaságunk a héten :)

Este: Na, hát tervezni lehet, de nem a fent említett ebédet ettem, hanem: 1 teljes kiőrlésű bagettet kaukázusi kefirrel. Uzsi kimaradt, a vacsis párolt zöldséghez pedig ettem pulykamelltekercset. A torna most indul, csak megvárom, míg befutnak Anyék :)

I'll be back :)

 2012.03.19. 21:19

bocsimaci.jpgHolnaptól minden visszakerül a régi kerékvágásba :) Az elmúlt egy hétben 0 mozgás a betegség és a szakdoli írása miatt, a kajálással is voltak zűrök, tehát van mit bepótolni!

elégedetlen.jpgTegnap nem írtam, nem volt időm, gyártottam a szakdogámat ezerrel. Ledöntött a lábamról a napok óta ólálkodó nátha szerűség. A tegnapi kajákról inkább semmit se mondanék, mert a reggelit leszámítva nagyon nagyon pocsékul ettem, pl délben császármorzsa, este mézes tea, kicsi almás pite, szóval na, borzasztó.

Hát eljött a reggeli mérés ideje: azt hittem agyvérzést kapok közvetlenül szívroham után, de mivel megígértem, hogy nem kenődök el, ezt tartom is. A lényeg: 1KG-VAL TÖBBET MUTATOTT A MÉRLEG!!! Ekkor gondoltam, nincs veszve a haza, nézzük a centiket, velük mi történt egy hét alatt:

vádli:- 2 cm

comb: -2 cm

szemből a fenék legszélesebb része: -3 cm

derék: -3 cm

mellbőség: -5 cm

felkar: -1 cm

Hm. Jó. Végülis van eredmény, csak én annyira várom a mérlegtől is, az a pléhkurva meg nem hajlandó kevesebbet mutatni. Tudom, tudom, az izom nehezebb a zsírnál, de azért akkoris. Na, jó, nem akadok ki, a centikből merítek erőt.

Alig kapok levegőt, nem tudok nyelni, beszakad a hátam, el tudom képzelni, hogy nem fogok tornázni :S A kajákat meg este írom majd, mert egész nap úton leszek, szóval fogalmam sincs hol és mit fogok enni.

Azt tudom, hogy változtatni fogok az eddigi étrenden, estére kiötlöm, hogy mi lesz az új módi.

Reggeli: Teljes kiőrlésű virslisbizbasz (egy plázában ennél jobbat nem találtam)

Ebéd: Teljes kiőrlésű sajtos kocka ( macskaköröm )

Vacsi: Baconbe tekert pulykamell sütve, párolt borsó és sárgarépa (Fecó volt a kivitelező)

Na, ma aztán senki nem mondhatja, hogy bűnöztem... Ja, de: mézes tea, de anélkül meg kipusztultam volna. Viszont úgy oldottam meg, hogy az édesítés 2/3-a xylit volt, a többi a méz.

Mozgás: ááá, kizárt, érzem az összes ízületemet, a franc! (fittibérlet nem lesz így kihasználva) Na majd talán a hétvégén, addigra csak jobban leszek.

Visszatérve a reggelre, nem tudom mit tehetnék azért, hogy a mérleg kevesebbet mutasson. Eddig: déli 12:00 után nem vettem magamhoz fehér lisztből készült és cukros dolgokat, cukrot egyáltalán nem használtam édesítésre, krumplit max. kora délutánig ettem, a zsíros ételeket, fűszereket mellőztem, a délutáni farkaséhség esetén Norbi U1-t ettem uzsonna gyanánt és tényleg mértékkel. A vacsi is sokkal odafigyelősebb, mint régen, sajna elhagyni nem tudom, de light-osra vettem. Na, ezek után? Lehet, hogy türelmetlen vagyok, és két hét után ez normális?? Várok még két hetet, és ha nem lesz változás egy hónap után sem kilóban, akkor ki kell iktatnom a maradék szénhidrátokat, vagy legalábbis még lejjebb venni. Mert ugye valamennyi kell, hogy észnél maradjak. Az edzéseken nem szívesen változtatnék. Heti 1 vagy 2 pihinap van. Azon kívül minden nap vagy egy órás cardio edzés vagy egy órás Béres Alexandra, illetve ha szorít az idő akkor 40 perces Alexandra. Ennél több nem fér bele munka, háztartás és államvizsgára készülés mellett...2 hét múlva újratárgyaljuk, ok? Addig folytatom az eddigieket.

Pörgesd fel :)

 2012.03.11. 09:05

fáradtsegg.jpgHmm, érdekes, lehet, hogy még megsínylem ma, de 6:45-kor kipattant a szemem, és fel is keltem Fec még javában durmolt. Én meg csináltam egy 200% alakformálást Alexandrával. Nagyon nehezen kezdtem neki, de a közepétől már nagyon jó volt. Gyors zuhany, reggeli. Még teát kell főznöm és indulok dolgozni :/

Reggeli: Rusztikus (ez a neve) magvas kenyér pirítva, májkrém, egy pohár víz.

Tízórai: 2 szelet fonott kalács, tea

Ebéd: Gyros görög salátával

Uzsonna: 1 natúr Activia

Vacsi: Csirkemell, párolt zöldség (Fecó ezzel várt haza, imádom)

Ha lesz még valami említésre méltó, akkor este még írom :)

Este: semmi extra azon kívül, hogy bizonyítottan van hátizmom (fáj). Órákon át javítgattam, pontosítottam, kiegészítettem a szakdolimat, a szemem ketté áll, az ujjaim lemerevedtek, és ez csak bemelegítés volt a holnapi napra. De no para, i can do it :)

Ja, meg a vacsin kívül befigyelt egy citromos-joghurtos fehérjeturmix megemlékezvén a reggeli edzésre. 2 nap múlva mérlegelés, nagyon kíváncsi vagyok, bár most túl sok jóra nem számítok. Pedig egész jól csináltam a héten, de most valahogy más az érzés, mint múlt héten. Egyet tudok: bármit mutat is a mérleg, nem adom fel, megcsinálom!!!