Horváth Ilona után szabadon :))

 2012.04.22. 18:05

tünci.jpgKorán (8:00) keltünk ma. Fecó be volt zsongva, hogy Update pizzát csinál, neki is állt még reggeli előtt. Itt jegyezném meg, hogy nagyon jól sikerült :D Én is alkottam: ebéd után édesség-ehetnékem lett, és nekiálltam kotyvasztani, a végeredmény a "zabfin" lett, ami egy muffinformában sült, liszt felhasználása nélkül készült zabkorpás süti lett :) A medvehagymából végül nem leves lett, hanem krém, amit majd szendvicsre, Abonettre lehet tenni. Edzőterem ma kimarad, de ha befejeztem a blogírást, indulok Alexandrázni, még nem tudom melyik program lesz, majd utólag referálok. Jöjjenek a receptek, képekkel:

Update pizza:

upizza.jpg

Hozzávalók: 120 g Update Master Mix, 120g Update liszt, 60 g teljes kiőrlésű rozsliszt, 200 g Nagyi titka búzafinomliszt, 1 dl tej, 1 db kocka élesztő, 1 tk cukor, 1 tk só. A liszteket összekeverjük, az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, és hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót, és a tésztát összedolgozzuk egy kelesztőtálban. 4 részre osztjuk (4 db pizzánk lesz jó vékony tésztával, vagy 2 db vastagabb tésztával) Meleg helyen fél órát kelni hagyjuk, kinyújtjuk, tetszés szerinti feltétekkel megpakoljuk, 20 perc alatt 200 °C-on megsütjük. Mi fokhagymás tejfölös alappal csináltuk, és amit találtunk, mindent rápakoltunk: csirkemellsonka, a tegnapi csirkegyros maradék, sajt, kukorica, gomba. A kukorica miatt U2-s lett a hami, de nem is csaltunk :)

Zabfin:       

zabfin.jpg

Hozzávalók: 1 pohár natúr joghurt, 2 tojás, 3 tk Nyírédes, kb 15 dkg zabkorpa (amennyitől nokedli-állagú lesz!), 1/2 cs. sütőpor. A hozzávalókat összekeverjük, 15 percig állni hagyjuk. Én szilikon muffin-formákba töltöttem, de csak 2/3-ig, és négyesével sütöttem a mikróban (!) 2 percig. Isteni finom lett, és extra laktató süti. Szerintem lehet variálni kókusszal, kakaóporral, gyümivel, fahéjjal, stb.

Medvehagymakrém:

macihagyma2.jpg

Hozzávalók: 2 csokor friss medvehagyma, 70-100 g hántolt napraforgó ledarálva, 1 mk só, kicsi bors, paradicsomos fűszersó, 0,6 dl olívaolaj. A medvehagymást megmossuk, lecsepegtetjük, konyhai ollóval nagyobb darabokra vagdossuk. A napraforgó magot ledaráljuk. A hozzávalókat egy arra alkalmas magas falú edényben botmixerrel összekutyuljuk, míg krémes állagú nem lesz. Ezután már mehet is a hűtőbe. Egy hétig biztosan eláll, csak vigyázzunk, hogy mindig tiszta késsel/kanállal nyúljunk bele. A medvehagyma íze amúgy olyan fokhagymás-snidlinges, erős, jellegzetes, és nagyon fini, bátran próbáljátok ki. Ajánlatos utána Orbitot is alkalmazni ;) "Kedvezően hat a gyomorra, a bélrendszerre, krónikus hasmenés és szorulás ellen jó hatású, a szédülést, fejfájást enyhíti, a magas vérnyomást csökkenti, tisztítja a vesét és a húgyhólyagot, elősegíti a vizelet ürítését, tisztítja a vért." (Wikipedia)

Mára ennyi, holnap jelentkezem, megyek tornázni az esőillatban :)

A bejegyzés trackback címe:

https://pretty2be.blog.hu/api/trackback/id/tr14466736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása